Juoni

Aikojen alussa olivat vain vesi, ilma ja Ilmatar. Tuolloin taivaan olentona tunnettu Ilmatar uiskenteli vielä vedessä ja loi maailman ensimmäisen linnun - sotkan. Sotka teki pesän Ilmattaren tykö ja muni seitsemän munaa, joista kuoriutuivat maailmaa vallitsevien elementtien – tulen, veden, maan ja ilman - mahtavat alkuvoimat maailmaa ja sen olentoja muovaamaan. Munien kuorista rakentuivat aurinko, maa, taivaankansi ja sen tähdet kuineen.

Alkuvoimasta syntyivät myös eläimet, kasvit, haltijat ja muut olennot – jo tuntemamme koiraeläimet eli turkikkaat mukaan lukien - asettuen Pohjolan tienoille asumaan. Näin ovat Metsän-, Veden- ja Tulenväet sekä laumattomat eläneet keskenään satoja vuosia, vaan eivät aina sopuisasti. Aivan kuten luonnon voimat myös väet ja muutkin olennot taistelivat toisinaan keskenään, joskus pahastikin. Kerrotaan kuitenkin, että Tulenväki on ollut aina varsin nöyrä Vedenväkeä kohtaan eikä kinaa ole niiden välille juurikaan syntynyt. Sen sijaan Metsän- ja Tulenväen välit ovat saattaneet tulehtua tuon tuosta, kun jokaisen metsää tuhoavan palon alkutekijäksi epäiltiin Tulenväkeä.

Laumattomat sen sijaan ovat Väissä herättäneet aina tietynlaista epäluottamusta, sillä niillä perimmäisenä ajatuksena on tuntunut aina olevan oman edun tavoittelu. Lukemattomia kertoja laumattomat ovat yrittäneet valjastaa haltijoiden taikavoimia omaan käyttöönsä, toistaiseksi siinä onnistumatta. Haltijat ovat syystäkin epäluuloisia miekkoja ja haarniskoja kalistelevia laumattomia kohtaan.

Ovat haltijat ja laumattomat kuitenkin oppineet kanssakäymistäkin, sillä niillä on viime vuosikymmeninä kehittynyt aikamoista vaihtokauppaa. Haltijat ovat ihastuneet laumattomien takomiin metalliesineisiin kuten koruihin ja niin haltijat ovat olleet suostuvaisia vaihtamaan niitä esimerkiksi taikavoimaansa sisältävää viiksikarvaa tai karvatupsua vastaan.

Laumojen väliset suhteet ja maailma voimineen sekä olentoineen kehittyy ja muuttuu tauotta. Mikä saa sodan seuraavan kerran leimahtamaan tai mikä yliluonnollinen mullistus seuraavaksi ravisuttaa Pohjolaa?

 

Kesäkuu 2000

Testi

Testi testi testi testi testi testi testi testi testi testi testi
Joulukuu 2010

Testi 2

Testi testi testi testi testi testi testi testi testi testi testi