Ammatit

Monet ammatit, kuten maanviljely ja karjanhoito, kuuluvat olennaisena osana muinaiseen mytologiaan ja uskomuksiin. Tästä syystä ne on tuotu koiraeläimille muunneltuina myös Pohjolaan. Hahmot pystyvät käyttämään tassujaan käsienomaisesti juurikin esimerkiksi ammatteja harjoittaessaan.

Vapaat ammatit

Alussa hahmolla voi olla mikä tahansa vapaista ammateista - se voi olla kokenut ammatinharjoittaja tai vasta aloittanut. Seuraavat kuuluvat vapaisiin ammatteihin;

Viljelijä voi kasvattaa pienellä maatilkulla esimerkiksi viljoja, pellavaa, rehua karjalle tai yrttikasveja parantamiseen.

Karjankasvattaja voi tarhata ja kasvattaa esimerkiksi lampaita, riistaeläimiä tai kanalintuja. Karjasta hyödynnetään niin paljon kuin mahdollista, eli lihan lisäksi myös luut, nahka/sulat ja sisäelimet käytetään.

Metsästäjä on erikoistunut villien eläimien metsästämiseen laumansa tarpeisiin. Metsästäjä voi myös tehdä vaihtokauppaa riistansa nahasta, luista, sarvista ym. kiinnostuneiden kanssa.

Keräilijä kerää luonnonantimia, kuten villiyrttejä, munia, luita ja marjoja, laumansa tarpeisiin.

Nahkuri tai turkkuri käsittelee esimerkiksi metsästäjältä tai karjankasvattajalta saamansa taljat ja nahat käyttökelpoiseen kuntoon.

Kutoja tekee kankaita erilaisista materiaaleista, kuten pellavasta ja villasta. Usein kutoja on samassa myös värjäri, joka värjää tekstiilejä erilaisin luonnosta saatavin ainein.

Keraamikko muotoilee savesta erilaisia esineitä, kuten astioita ja korujen osia. Savi saadaan maaperästä. Valmiit esineet kuivataan nuotiolla.

Puuseppä tekee erilaisia puisia esineitä kuten astioita ja veneitä sekä rakentaa mm. aitauksia, laavuja, katoksia puisista seipäistä ja tolpista. Puuseppä vastaa myös mm. kylän polttopuiden hankkimisesta ja ne usein työstävät myös tuohesta erilaisia esineitä, kuten mattoja, katteita, tuokkosia ja koruja. Puusepät tekevät monesti yhteistyötä seppien kanssa saadakseen tarvittavia työkaluja puuntyöstöön.

Piiat ja rengit toimivat kylässä eräänlaisina palvelijoina lauman johtajalle. Ne mm. huolehtivat tarpeen vaatiessa lauman pennuista, siivoavat, valmistavat ruokaa ja juomaa sekä toimivat tarvittaessa myös johtajan juoksutyttöinä/-poikina. Työ on raskasta, mutta vastineeksi piiat ja rengit saavat aina päivittäisen ruokansa ja leposijan johtajan asumuksen läheisyydestä löytyvistä piikojen ja renkien majoista.

Suurin osa ammatinharjoittajista tekee jonkinlaista vaihtokauppaa tai yhteistyötä keskenään, mutta varsinaista valuuttaa pelimaailmassa ei ole.

Onko mielessäsi jokin pelin maailmaan sopiva ammatti, jota ei kuitenkaan löyty listalta? Ota rohkeasti yhteyttä ylläpitoon, niin sovitaan asiasta.

Pelissä saatavat ammatit

Pieni osa ammateista on ostettavissa pelin kaupasta viestien avulla kerrytettävillä markoilla. Nämä ammatit ovat siis tarkoitettu jo aktiivisiksi itsensä todentaneille pelaajille. Nämä ammatit ovat:

Seppä taitaa metallinmuokkauksen jalon taidon. Se osaa tehdä metallista mm. koruja, aseita, solkia ja muita varusteita. Käytettäviä metalleja ovat rauta ja kupari. Tätä ammattia eivät voi harjoittaa muut kuin laumattomat.

Parantaja on erikoistunut nimensä mukaisesti parantamiseen – rohtoihin ja niiden käsittelyyn, haavojen- ja sairauksienhoitoon, oireiden lievittämiseen. Parantajat kokevat ammattivelvollisuudekseen hoitaa apua tarvitsevaa laumasta riippumatta, äärimmäisissä tapauksissa jopa vihollisiaan. Tietopankkiin on tulossa parantajille oma osio, joka sisältää tietoa sairauksista, rohdoista ja parannuskeinoista.

Koruntekijä on nimensä mukaisesti erikoistunut erilaisten somisteiden tekemiseen aina kaulakoruista pirtanauhoihin ja rannekkeisiin.

Jos hahmolle haluaa uusia tavaroita hahmon luomisen jälkeen tai se esimerkiksi rikkoo tai menettää jonkun tavaroistaan, sen tulee hankkia uusi pelin hahmojen (sepät ym.) kautta. Eli jos hahmolla esimerkiksi on alussa tikari, jonka se myöhemmin menettää, tulee hahmon pelissä pyytää sepän ammatin harjoittajaa takomaan sille uusi.

Johtajien myöntämät ammatit

Osa ammateista on lauman johtajien myöntämiä, eli ne saa vain pelissä (tai niihin haetaan pelaajia foorumilla) eikä niitä voi ostaa. Tällaisia ovat mm. johtajien "oikeat kädet", soturit, vartijat, neuvonantajat ym.