Elementtitaikuus

Kullakin väellä on oma elementtinsä, jota ne hallitsevat. Ne hallitsevat elementtitaiat luonnostaan, ja ne ovat periytyviä. Elementtitaikojen hallitseminen vaatii muun taikuuden tavoin myös taitoa perinnöllisyydestä huolimatta – nuoret turkikkaat käyttävät taikojaan usein vielä haparoiden, kun taas vanhemmat ja harjaantuneemmat osaavat käyttää elementtiään jo varsin taidokkaasti. Elementit ovat syy siihen, miksi väet eivät pysty saamaan jälkeläisiä keskenään - ne ovat käytännössä eri lajia.

Tuli

Tulen elementtiä hallitsevat Tulenväen haltijat. Tulenväkeläiset osaavat sytyttää liekkejä haluamiinsa paikkoihin, sekä myös käyttää tulta iskuina taisteluissa mm. tulipallojen muodossa. Tuli ei myöskään polta tulenväkeläisiä, vaan niillä saattaa hyvinkin olla esimerkiksi tuliharjas. Varsinkin nuoret Tulenväen haltijat saattavat olla vielä taitamattomia tulenkäsittelijöitä, jolloin palot voivat päästä leviämään holtittomasti aiheuttaen tuhoja.

Vesi

Veden elementtiä hallitsevat Vedenväen haltijat. Vedenväkeläiset ovat poikkeuksellisen hyviä uimaan ja ne pystyvät elementtitaikuuden turvin hengittämään veden alla. Taisteluissa vedenväkeläiset pystyvät käyttämään vettä mm. suihkujen, aaltojen ja pallojen muodossa. Vedenväen haltijat eivät kuitenkaan pysty varsinaisesti hallitsemaan säätä – ne eivät siis voi saada aikaan esimerkiksi ukkosta tai sadetta.

Maa

Maan elementtiä hallitsevat Metsänväkeläiset. Ne voivat saada kasvit kasvamaan nopeammin ympärillään ja pystyvät kommunikoimaan muiden eläinten kanssa. Taisteluissa Metsänväki voi käyttää hyödykseen mm. kykyään hallita köynnöksiä esimerkiksi vihollisen sitomiseen paikalleen, oksia ja erilaisia rihmoja lyönti-iskuihin. Metsänväkeläiset poikkeavat muista kuitenkin siinä, että esimerkiksi kasvi tai eläin jota se kulloinkin hallitsee, välittää tuntemuksensa myös haltijaansa. Näin ollen jos eläimeltä puhkaistaan silmä, myös haltija menettää silmänsä.

Sähkö

Ukkosenväkeläiset hallitsevat sähkön elementtiä. Ne voivat käyttää sähköä iskuissa (sähköpalloina ym.), voimakkaimmat pystyvät jopa kutsumaan ukkosen taivaalta niin halutessaan. Tämä vaatii kuitenkin erittäin paljon energiaa ja taitoa. Ukkosenväki on itse täysin immuuni sähkölle, eikä se aiheuta niille palovammoja. Päin vastoin Ukkosenväkeläiset saavat energiaa elementtinsä läsnäolosta.

 

Kuva © Wolf_Story