Ammatit

Miten hahmosi tienaa elantonsa? Laakson asukkaat ovat keskittyneet metsästykseen ja keräilyyn, Rikalan alueen asukkaat taas maanviljelyyn ja karjanhoitoon. Alla on kerrottu lyhyesti saatavilla olevista ammateista sekä niiden harjoittamisesta. Hahmot pystyvät käyttämään tassujaan käsienomaisesti juurikin esimerkiksi ammatteja harjoittaessaan.

Vapaat ammatit

Alussa hahmolla voi olla mikä tahansa vapaista ammateista – se voi olla kokenut ammatinharjoittaja tai vasta aloittanut. Huomaa, että hahmolla ei ole pakko olla ammattia! Ammatit on jaoteltu kategorioittain hakemisen helpottamiseksi.

Viljely & karjankasvatus

Viljelijä kasvattaa esimerkiksi viljoja, pellavaa tai rehua karjalle. Viljelijät työskentelevät Rikalan Moisiolla omalla peltotilkullaan ja asuvat yleensä Luhangan kylässä. Viljellyt tuotteet kuljetetaan Rikalan torille myytäväksi, ja viljelijät maksavat osan tuotostaan maaherralle verona.

Karjankasvattaja kasvattaa esimerkiksi lampaita, riistaeläimiä tai kanalintuja. Karjasta hyödynnetään niin paljon kuin mahdollista, eli lihan lisäksi myös luut, nahka/sulat ja sisäelimet käytetään. Karjankasvattajat työskentelevät Rikalan Moision laidunmailla asuen Luhangan kylässä. Lihatuotteet kuljetetaan Rikalan torille myytäväksi, ja karjankasvattajat maksavat osan tuotostaan maaherralle verona.

Metsästys & keräily

Metsästäjä on erikoistunut villien eläimien metsästämiseen laumansa tarpeisiin – palkaksi päivän saaliista saa metsästäjä ruokaa ja yösijan kylänsä piikaintuvasta. Metsästäjä voi myös käydä kauppaa riistansa nahasta, luista, sarvista ym. kiinnostuneiden kanssa.

Keräilijä kerää luonnonantimia, kuten villiyrttejä, munia, luita ja marjoja, laumansa tarpeisiin – palkaksi päivän saaliista saa keräilijä ruokaa ja yösijan kylänsä piikaintuvasta. Vaihtoehtoisesti keräilijä voi myös itse käydä kauppaa löydöistään.

© Lappis

Käsityöt

Nahkuri käsittelee esimerkiksi metsästäjältä tai karjankasvattajalta hankkimansa taljat ja nahat käyttökelpoiseen kuntoon. Nahkureita toimii ympäri Pohjolaa, niin kylissä kuin kaupungissakin.

Kutoja tekee kankaita erilaisista materiaaleista, kuten pellavasta ja villasta. Materiaalit saadaan Rikalan torilta tai suoraan viljelijöiltä tai karjankasvattajilta. Usein kutoja on samassa myös värjäri, joka värjää tekstiilejä erilaisin luonnosta saatavin ainein. Kutojia toimii ympäri Pohjolaa, niin kylissä kuin kaupungissakin.

Keraamikko muotoilee savesta erilaisia esineitä, kuten astioita ja korujen osia. Savi saadaan keräämällä maaperästä, yleensä jokien varsilta. Valmiit esineet kuivataan nuotiolla ja toimitetaan Rikalan torille myytäväksi. Kylien keraamikot saattavat tehdä astioita myös kylän väen omiin tarpeisiin.

Koruntekijä on nimensä mukaisesti erikoistunut erilaisten somisteiden tekemiseen aina kaulakoruista pirtanauhoihin ja rannekkeisiin. Koruntekijät usein keräilevät myös erilaisia mineraaleja ja jalokiviä kallioperästä, käyttäen niitä sitten koruihinsa.

Palvelusväki

Piiat ja rengit toimivat palvelijoina johtajalleen. Ne mm. huolehtivat tarpeen vaatiessa lauman pennuista, siivoavat, valmistavat ruokaa ja juomaa sekä toimivat tarvittaessa myös johtajan juoksutyttöinä/-poikina. Työ on raskasta, mutta vastineeksi piiat ja rengit saavat aina päivittäisen ruokansa ja leposijan piikain- tai renkeintuvasta. Piiat ja rengit voivat työskennellä Rikalan kaupungissa maaherralle tai Väkien kylissä lauman johtajalle.

Vartijat nimensäkin mukaisesti vartioivat mm. kaupunkia, kyliä tai lauman reviiriä, päivin ja öin, uhkaavilta vaaroilta sekä häiriköiltä. Niiden tehtäviin voi kuulua myös henkivartiointia ja muita luottotehtäviä. Vartijat ovat yleensä raskaasti varustettuja, isokokoisia turkikkaita, jotka noudattavat johtajansa komentoja kunnialla. Vartijat työskentelevät maaherralle Rikalassa tai Väkien kylissä laumansa johtajalle.

Muut

Kauppias myy Rikalan torilla tai satamassa tuottajilta (esim. viljelijä, karjankasvattaja) hankkimiaan tuotteita. Kauppias voi myydä sekalaisesta kaikkea mitä käsiinsä saa, tai erikoistua johonkin tiettyyn tuoteryhmään.

Onko mielessäsi jokin pelin maailmaan sopiva ammatti, jota ei kuitenkaan löydy listalta? Ota rohkeasti yhteyttä ylläpitoon, niin sovitaan asiasta.

Haettavat ammatit

Osa ammateista on erikseen haettava ylläpidolta mm. sen vuoksi, että niiden määrää tai pelaaja-aktiivisuutta tulee pelin toimivuuden kannalta valvoa. Ohjeet hakuun edempänä, alla listattujen ammattien pelaajatilanteen voit tarkistaa foorumilta.

Seppä taitaa metallinmuokkauksen jalon taidon. Se osaa tehdä metallista mm. koruja, aseita, solkia ja muita varusteita. Käytettäviä metalleja ovat pääasiassa rauta ja kupari, joita saadaan luonnosta kallioperästä. Tätä ammattia eivät voi harjoittaa muut kuin tavan turkikkaat, mistä johtuen seppiä ei tavata lainkaan Väkien omissa kylissä. Laakson ainoa ahjo sijaitsee Kalevanniityn kylässä Ahjolassa.

Puuseppä tekee erilaisia puisia esineitä kuten astioita ja veneitä sekä rakentaa mm. aitauksia, laavuja, katoksia puisista seipäistä ja tolpista. Puuseppä vastaa myös mm. kylän polttopuiden hankkimisesta ja ne usein työstävät myös tuohesta erilaisia esineitä, kuten mattoja, katteita, tuokkosia ja koruja. Puusepät tekevät monesti yhteistyötä seppien kanssa saadakseen tarvittavia työkaluja puuntyöstöön. Puusepät asuvat yleensä kylissä, joissa ne rakentavat kylän tarpeisiin, saaden vastineeksi ruokaa ja yösijan piikaintuvassa.

Parantaja on erikoistunut nimensä mukaisesti parantamiseen – rohtoihin ja niiden käsittelyyn, haavojen- ja sairauksienhoitoon, oireiden lievittämiseen. Parantajat kokevat ammattivelvollisuudekseen hoitaa apua tarvitsevaa laumasta riippumatta, äärimmäisissä tapauksissa jopa vihollisiaan, joten niitä voi tavata missä päin Pohjolaa tahansa.

Veronkerääjä toimii maaherran palveluksessa ja nimensä mukaisesti kerää työkseen veroja viljelijöiltä sekä karjankasvattajilta. Veronkerääjä ei välttämättä ole kaikkein pidetyin ammatinharjoittaja jo valmiiksi tiukilla elävien työläisten rahojen viejänä – joskus perintä voi käydä hyvinkin vaikeaksi, jopa väkivaltaiseksi.. No, ainakin jokainen työpäivä on erilainen?

Vanginvartija on vankein vartiointiin erikoistunut vartija, joka työskentelee Rikalassa maaherran linnan vankiluolassa tai kylien vankiselleissä.

Seuraaja on Tietäjän oppilapsi. Lisätietoa tulee myöhemmin.

Hakeminen

Lähetä ylläpidolle vapaamuotoinen hakemus foorumilla yksityisviestitse, josta käy ilmi seuraavat seikat:

  • Linkki hahmon tietoihin tai jos hahmoa ei ole vielä hyväksytetty, lyhyt kuvaus siitä.
  • Mitä hahmosi tekisi ko. ammattia harjoittaessaan.

Hakemukset hyväksytään ensisijaisesti saapumisjärjestyksessä, toisijaisesti sopivuuden mukaan.