Rodut & lajit

Pohjolan mailla elää tällä hetkellä neljää eri haltijatyyppiä (Väet) ja tavallisia koiraeläimiä eli tavan turkikkaita. Niin väkeläiset kuin tavan turkikkaat voivat edustaa mitä tahansa koiraeläinlajia. Pohjolan Väet ovat kotoisin Laaksosta, jossa niiden alkuperäiset kylät Väkipesineen sijaitsevat. Osa väkeläisistä on kuitenkin muuttanut Laakson ulkopuolelle muihin kyliin tai pääkaupunkiin tavan turkikkaiden joukkoon. Väkiä elää myös Pohjolan ulkopuolella omissa ryhmittymissään aina ulkomaita myöten.

Laumojen johtajat, kylien päälliköt ym. arvoasemat löydät täältä.

Pelattavat lajit

Pohjolassa pelattavina lajeina toimivat kaikki Canidae-suvun koiraeläimet. Näitä lajeja ovat mm.

Sudet
Koirat
Ketut
Kojootit
Sakaalit

Listan kaikista Canidae-suvun lajeista löydät täältä. Pohjolassa kaikki koiraeläimet voivat risteytyä keskenään tosielämän rajoituksista riippumatta. Koirahahmoilla kaikki rodut ovat sallittuja, mutta hahmot eivät pelissä “tiedä” olevansa tietyn rotuisia. Esim. Colliehahmo ei voi siis sanoa itsestään olevansa collie. Hahmon tulee olla tunnistettavissa koiraeläimeksi sekä omaksi lajikseen.

Tulenväki

Hallitsee nimensä mukaisesti tulen elementtiä. Tulenväen asuttama Roihukylä sijaitsee Laaksossa joen itäpuolella kulottuneella tasangolla – Kaskimaalla.


Osaavat sytyttää ikiliekkejä (tuli, joka ei polta alustaansa tai kantajaansa eikä sammu muutoin kuin vedessä), voi myös sijaita Tulenväkeläisen kehossa)
Ovat immuuneja tulen polttavalle vaikutukselle
Osaavat luoda tulta tyhjästä – esimerkiksi sytyttää nuotion tai muodostaa leijuvia tulipalloja tietä valaisemaan
Parhaimmat elementtinsä taitajat pystyvät luomaan tulimyrskyjä, -kehiä ym.
Voivat omata punaisia tai oransseja kuvioita turkissaan

© Hallatar

Vedenväki

Hallitsee veden elementtiä ja elää Laakson metsän lounaisosassa nevakorpimaisella suoalueella – Korpinevalla. Niiden asuttama Ahdinkylä sijaitsee Korpinevan keskellä.


Pystyvät hengittämään veden alla
Ovat poikkeuksellisen hyviä uimaan
Voivat luoda vettä eri määrissä ja muodoissa taitojensa tasosta riippuen (mm. vesipalloja, -patsaita ja -suihkuja)
Ulkoisiin piirteisiin voivat kuulua evät, suomut, pyrstö, kidukset ja/tai räpylät sekä turkin seassa kasvavat pohjoisen vesikasvit, kuten lumpeet ja levät.
Voivat omata sinisiä tai sinivihreitä kuvioita turkissaan

© Hallatar, hahmo © Raven

Metsänväki

Hallitsee maan elementtiä ja elää Laakson joen länsipuolella sijaitsevassa metsässä – Tapiolassa. Niiden asuttama Tapionkylä sijaitsee Kokkokallioiden kupeessa metsän pohjoispuolella.


Pystyvät kommunikoimaan metsän eläimien kanssa
Voivat hallita ympärillä kasvavien kasvien kasvua (esim. käyttämään juuria tai köynnöksiä kahleina)
Ulkoisiin piirteisiin voivat kuulua turkin joukossa kasvavat pohjoisen kasvit, kuten kukat, sammalet, naavat tai oksat
Voivat omata vihreitä kuvioita turkissaan

© Sirita

Ukkosenväki

Hallitsee sähkön elementtiä ja elää Ukonvuorilla Kaskimaan pohjoispuolella. Niiden asuttama Ukonkylä sijaitsee Ukonvuoren korkeimmassa kohdassa. Ukkosenväki saapui Laaksoon vuonna 2019 eli peliajassa noin muutama vuosi sitten. Tätä ennen Ukkosenväki on elänyt kiertolaislaumana ympäri Pohjolaa.


Omaavat höyhenpeitteiset siivet, joiden avulla voivat lentää
Saattavat omata höyheniä turkkinsa seassa
Pystyvät käyttämään sähköä esimerkiksi taisteluissa (joskin sen käyttö vaatii erityisen paljon taitoa ja energiaa)
Voivat omata keltaisia kuvioita turkissaan

© Hallatar, hahmo © Sirita

Tavan turkikkaat & Väettömät

Tavan turkikkaat (joita Väet yleensä kutsuvat laumattomiksi) ovat tavallisia koiraeläimiä, jotka eivät osaa hallita elementtejä luonnostaan. On kuitenkin taikuutta, joihin kaikki pääsevät tavalla tai toisella käsiksi – lue tästä lisää Taikuus-osiosta.


Ovat erikoistuneet metallin muokkaukseen – pystyvät takomaan koruja, aseita ja jopa haarniskoja
Tyypillisesti raskaampi varustus kuin väkeläisillä – aseita (kuten miekkoja, tikareita tai kirveitä), suojia ja haarniskoja
Voivat muodostaa omia ryhmittymiä ja laumoja
Turkin väritys aina luonnollinen – ei värillisiä kuvioita turkissa
Eivät voi omata sarvia tai torahampaita

Mielipiteet haltijoista sekä taikuudesta vaihtelevat paljonkin tavan turkikkaiden keskuudessa – osa on välinpitämättömiä, osa vihaa niitä palavasti eikä halua ottaa koskaan osaa taikuuteen ja osa taas haluaa päästä osingoille taikakaluista ja loitsuista.

Tavan turkikkaiden alhaisinta kastia ovat Väettömät – kahden eri väen väliset risteymät, joilla ei ole elementtivoimia. Niillä on usein joitakin heikkoja väkeläisten piirteitä vanhemmiltaan, mutta ne ovat täysin kyvyttömiä taitamaan elementtiään. Väettömät eivät useinkaan koe kuuluvansa mihinkään ja elävät hylkiöinä yhteiskunnan ulkopuolella karua elämää. Väetöntä hahmoa ei voi luoda peliin vaan ne syntyvät jo pelissä oleville hahmoille!

© Vygo
© Hallatar, hahmo © Sirita