Pohjola

  • Pohjola
  • Kulkuyhteydet
  • Yleiset ammatit
  • Haettavat ammatit
  • Vuodenajat & sää

Pohjola sijaitsee Suomea muistuttavan alueen länsirannikolla. Pelialue koostuu Rikalan kaupungista ja sitä ympäröivästä Rikalan moisiosta, sekä Laaksosta. Kullakin asuinalueella on omat erityispiirteensä ja kulttuurinsa. Pohjola ei sijoitu mihinkään tiettyyn ajanjaksoon historiassa, mutta siinä on vahvoja vaikutteita vuosien 800-1100 väliltä, eli Suomen merovingi-, viikinki- ja ristiretkiajoilta. Pohjolassa ei myöskään mukailla historian tapahtumia, vaan kyseessä on kokonaan oma maailmansa.

Kylistä kaupunkiin ja takaisin kulkee tallattuja, päällystämättömiä teitä, joita pitkin matkaajat kärryineen kulkevat. Tiet ovat leveimmilläänkin sen verran kapeita, että kaksi vaunua ei mahdu hidastamatta toistensa ohi. Kosteilla keleillä tiet saattavat olla mutaisia ja erityisesti talvisin vaikeakulkuisia.

Matka jalan Rikalasta Laakson Kalevanniitylle kestää keskimäärin kaksi päivää – ripeällä viestinviejällä päivä ja raskaalla vankkurikaravaanilla kolme. Hevoskärryillä tai lentäen matka taittuu ripeämmin. Laaksossa sama matka on suurinpiirtein Antero Vipusen luolan lähettyviltä Tuonen portille.

Rikalalla ja Laaksolla on omat, spesifit ammattiryhmänsä, joista voit lukea enemmän niiden omilta sivuilta. Lisäksi tässä on esitelty muutama ammatti, joiden harjoittajia löytyy niin Rikalasta kuin Laaksostakin.

Nahkuri käsittelee esimerkiksi metsästäjältä tai karjankasvattajalta hankkimansa taljat ja nahat käyttökelpoiseen kuntoon.

Keraamikko muotoilee savesta erilaisia esineitä, kuten astioita ja korujen osia. Savi saadaan keräämällä maaperästä, yleensä jokien varsilta. Valmiit esineet kuivataan nuotiolla ja toimitetaan Rikalan torille myytäväksi. Kylien keraamikot saattavat tehdä astioita myös kylän väen omiin tarpeisiin.

Koruntekijä on nimensä mukaisesti erikoistunut erilaisten somisteiden tekemiseen aina kaulakoruista pirtanauhoihin ja rannekkeisiin. Koruntekijät usein keräilevät myös erilaisia mineraaleja ja jalokiviä kallioperästä, käyttäen niitä sitten koruihinsa.

Vartijat nimensäkin mukaisesti vartioivat kaupunkiaan tai kyläänsä, päivin ja öin, uhkaavilta vaaroilta sekä häiriköiltä. Niiden tehtäviin voi kuulua myös henkivartiointia ja muita luottotehtäviä. Vartijat ovat yleensä raskaasti varustettuja, isokokoisia turkikkaita, jotka noudattavat johtajansa komentoja kunnialla.

Osa ammateista on erikseen haettava ylläpidolta mm. sen vuoksi, että niiden määrää tai pelaaja-aktiivisuutta tulee pelin toimivuuden kannalta valvoa. Ohjeet hakuun edempänä, alla listattujen ammattien pelaajatilanteen voit tarkistaa foorumilta.

Vain Rikalassa

Seppä taitaa metallinmuokkauksen jalon taidon. Se osaa tehdä metallista mm. koruja, aseita, solkia ja muita varusteita. Käytettäviä metalleja ovat pääasiassa rauta ja kupari, joita saadaan luonnosta kallioperästä. Väkeläiset eivät voi harjoittaa tätä ammattia.

Veronkerääjä toimii maaherran palveluksessa ja nimensä mukaisesti kerää työkseen veroja viljelijöiltä sekä karjankasvattajilta. Veronkerääjä ei välttämättä ole kaikkein pidetyin ammatinharjoittaja jo valmiiksi tiukilla elävien työläisten rahojen viejänä – joskus perintä voi käydä hyvinkin vaikeaksi, jopa väkivaltaiseksi.. No, ainakin jokainen työpäivä on erilainen?

Vanginvartija on vankein vartiointiin erikoistunut vartija, joka työskentelee Rikalassa maaherran linnan vankiluolassa.

Vain Laaksossa

Parantaja on erikoistunut nimensä mukaisesti parantamiseen – rohtoihin ja niiden käsittelyyn, haavojen- ja sairauksienhoitoon, oireiden lievittämiseen. Parantajat kokevat ammattivelvollisuudekseen hoitaa apua tarvitsevaa laumasta riippumatta, äärimmäisissä tapauksissa jopa vihollisiaan.

Sekä että

Puuseppä tekee erilaisia puisia esineitä kuten astioita ja veneitä sekä rakentaa mm. aitauksia, laavuja, katoksia puisista seipäistä ja tolpista. Puuseppä vastaa myös mm. kylän polttopuiden hankkimisesta ja ne usein työstävät myös tuohesta erilaisia esineitä, kuten mattoja, katteita, tuokkosia ja koruja. Puusepät tekevät monesti yhteistyötä seppien kanssa saadakseen tarvittavia työkaluja puuntyöstöön.

Hakeminen

Lähetä ylläpidolle vapaamuotoinen hakemus foorumilla yksityisviestitse, josta käy ilmi seuraavat seikat:

  • Linkki hahmon tietoihin tai jos hahmoa ei ole vielä hyväksytetty, lyhyt kuvaus siitä.
  • Mitä hahmosi tekisi ko. ammattia harjoittaessaan.

Hakemukset hyväksytään ensisijaisesti saapumisjärjestyksessä, toisijaisesti sopivuuden mukaan.

Pelin vuodenaikoihin on helppo samaistua, sillä ne noudattavat Suomen vastaavia. Vuodenajat vaihtuvat pelissä samaan tahtiin kuin oikeassa elämässä. Välikausina, jolloin toisella puolella Suomea voi paistaa aurinko ja toisella puolella olla pakkasta ja lunta, pelin aloittaja päättää sään.