Pohjolassa tavataan tällä hetkellä neljän eri elementin väkityyppiä, jotka voidaan jakaa karkeasti positiivisiin elementteihin (vesi ja maa) sekä negatiivisiin elementteihin (tuli ja sähkö).
Väki on abstrakti käsite, mutta käytännössä se tarkoittaa joukkoa haltijoita, jotka hallitsevat tiettyä elementtiä. Väkeä itsessään on kaikkialla – kaikki elementtien voimat metsäpaloista tulviin ja ukkosmyrskyihin selittyvät juuri väkien voimilla.
Väkeen tuleminen
Liittyäkseen väkeen, on hahmon suoritettava väkevöitymisrituaali. Rituaalin alkuvaiheessa turkikkaan tulee ensin selvittää, mikä elementti on hänen luonnolleen sopivin. Seuraava vaihe sisältää itsetutkiskelua ja elementtiin tutustumista siihen saakka, kunnes turkikas tuntee olevansa valmis itse väkeentulorituaaliin. Tulokas voi kysellä myös elementtinsä jumalilta, onko valmis rituaaliin. Väkeentulorituaali suoritetaan elementtinsä Väkipesällä. Jos rituaaliin ryhtyy hahmon olematta siihen vielä valmis, se voi pahimmassa tapauksessa kuolla.
Kun turkikas tulee väkeen, se muuntautuu ensimmäistä kertaa väkimuotoonsa. Lue lisää väkien ulkoisista erityispiirteistä alempaa.
Väkeen tullessaan turkikas myös lupautuu riisuuntumaan aseistaan ja haarniskoistaan iäksi.
Väkimuoto
Väkeen tultuaan turkikas muuntautuu ensimmäistä kertaa väkimuotoonsa. Tässä muodossa väkeläisellä voi olla mitä erikoisempia ulkoisia piirteitä, lue niistä lisää edempänä.
Kaikille väille yhteisinä ulkoisina piirteinä voi esiintyä sarvia sekä torahampaita.
Väkipesät
Väkipesät ovat elementtienergian keskuksia, joissa väkeläiset suorittavat rituaaleja ja ajoittain myös uhrauksia. Väkipesien ympärille on rakennettu kyliä, joita pääasiassa kunkin elementin väkeläiset asuttavat.
Ulkoisesti Väkipesille yhteistä on suuri, neliskulmainen uhrikivi, jota vastapäätä nojaa suuri symbolein koristeltu kivilaatta. Lisäksi elementistä riippuen uhrikiven edustalla on suuri nuotio (Tulenväki), lähde (Vedenväki), ikinuori koivu (metsänväki) tai pallosalama (Ukkosenväki).
Väkevyyden säilyttäminen
Säilyttääkseen elementtienergiansa, väkeläisten on aika ajoin matkattava Väkipesälleen väkevöitymisrituaalia suorittamaan.
Vedenväki
Hallitsee veden elementtiä.
Vedenväen jumalat ovat Ahti ja Vellamo.
Väkipesä sijaitsee Laakson Ahdinkylässä.

Metsänväki
Hallitsee maan elementtiä.
Metsänväen jumalat ovat Tapio ja Mielikki.
Väkipesä sijaitsee Laakson Tapionkylässä.

Tulenväki
Hallitsee tulen elementtiä.
Tulenväen jumala on Ukko.
Väkipesä sijaitsee Laakson Roihukylässä.
